Hem / Jobba hos oss

Livet som inputtare – kan det vara nåt?

På Input blandar vi det bästa av två världar. Du har den frihet och flexibilitet som det innebär att vara egenkonsult. Samtidigt får du den trygghet som en anställning ger dig. Dessutom lovar vi en fantastisk gemenskap med väldigt fina och roliga kollegor.

Varför borde du jobba på Input?
Frågar du ett gäng inputtare om varför de fastnat för Input som arbetsgivare, är vi säkra på att svaren blir nästintill helt identiska.
Uppdraget är absolut viktigast eftersom det är där majoriteten av tiden spenderas. Lönemodellen och friheten att styra över sin egen tid är också något som lockar. Däremot är det värmen, gemenskapen och allt det roliga vi hittar på tillsammans, som är anledningen till att man är kvar så länge. Här är vi inte bara kollegor. Vi är verkligen vänner som bryr oss om varandra.

Vi tror inte att vi är helt unika med vår lönemodell och vår företagskultur. Vi är dock säkra på att vi slår de flesta IT-konsultbolag på fingrarna när det kommer till bolagsstorlek och ägandeskap. Vi har nämligen bestämt att vi inte ska bli det stora bolaget. Och alla inputtare erbjuds delägarskap.

Vi ska alltid kunna få plats i en buss!

Input-modellen
Vår modell bygger på en 70/30-princip, vilket betyder att 70% av det du debiterar tillfaller dig. Du bestämmer själv hur du disponerar din tid mellan arbete och fritid, du styr över din egen lön och pension och väljer vilka förmåner du vill utnyttja. Du kan till exempel ta ut längre semester, plocka ut en en tjänstecykel eller bil, sätta av till pension eller ta ut en extralön en månad. Du får hjälp att hitta ett upplägg som passar dig. Det är flexibelt och kan lätt justeras om din livssituation skulle förändras.

Som Input-konsult har du ett fullständigt försäkringsskydd, både individuellt och kollektivt, motsvarande ITP1. När du är mellan uppdrag erbjuds du ett garantibidrag. På så vis kan du i lugn och ro, tillsammans med teamet på kontoret, planera för ditt nästa uppdrag.

Är du nyanställd kan du välja att gå rätt in i Input-modellen eller ta en fast lön de första månaderna. Här finns en flexibilitet och vi gör allt för att du ska känna dig trygg och få en bra start.

Ditt uppdrag
På Input jobbar du som konsult hos någon av våra kunder. Det kan vara allt från det mindre startup-bolaget till den stora banken. Våra kunder består av både kända och mindre kända varumärken. Tillsammans med teamet på kontoret (som både är kund-och konsultansvariga) hittar vi det uppdrag som är bäst för just dig. Vi är helt transparenta i sökprocessen och det är alltid du som bestämmer om du vill ta uppdraget eller inte. 

Vid sidan av uppdraget 
Vi lägger mycket krut på att hålla ihop gänget och erbjuder många tillfällen att ses. Som regelbundna pulsslag har vi våra månadsmöten hemma på Kungsgatan. Dessa avslutas alltid med häng på kontoret eller ett restaurangbesök på stan.

Två gånger per år åker vi iväg på konferens. Vi har under åren besökt bland annat Montenegro, Berlin, Björkliden, Sydafrika och Kuba. Utöver resorna kör vi utbildningar, spelkvällar, Open Office, AW, springstafetter, sommarfest, julbord och mycket mer. På vårt Instagram-konto kan du lära känna oss lite bättre och se vad vi hittar på.

Kompetensutveckling
På Input törstas det efter att lära sig nya saker, både individuellt och tillsammans. Vi lär oss väldigt mycket av varandra och anordnar kodkvällar, kunskapsfrukostar eller andra forum för kompetensspridning. Vi tar även in externa föreläsare och anordnar företagsinterna kurser och workshops. De senaste åren har vi blivit bättre på bland annat Kubernetes, SAFe, penetrationstestning, hjärt-lungräddning och konflikthantering.

Du väljer själv hur mycket tid och pengar du vill avsätta för kompetensutveckling. Kompetensbidrag är en självklarhet.

Lönekalkylatorn
Fullstack .NET
Fullstack .NET
Python, C++
Fullstack Java
Fullstack .NET & Kravanalytiker
Fullstack Java
Fullstack
BI

“Kompetensnivån är hög och utvecklingen känns långsiktig & genomtänkt.”

Citat från en av Inputs frontendutvecklare

Krav
Fullstack .NET
Frontend Lead
Kravanalytiker

“Input är det goda livet”

Citat från en av våra fullstackutvecklare

@inputconsulting